Artikler

Når engler fortsetter å søke etter deg!





M. Fouzia








30. juni 2020








Det er en ekstremt enkel tilbedelse som ikke krever anstrengelse. Mens du gjør det, kommer engler mot deg, søker etter deg, sitter med deg og omgir deg med vingene deres. Det er Dhikr, eller erindring om Allah. 





4 Nivåer av minne om Gud - hva er ditt?





Allah nevner deg ved navn








Når du driver med dhikr og husker Allah, nevner han deg på sin side; og når du husker ham på en samling, nevner han deg i en bedre samling, med sine eliteengler.





Så hva er bedre enn dette ?!





Belønning for tilbedelse








ved å huske ham, du:





- Få tilgivelse





- Hold deg ren i hjertet





- Bygg palasser, palmer og gårder i paradiset





- Du fokuserer stadig på Allah, og blokkerer dermed distraksjoner og synder.





Slik sparer du tid for Dhikr i ditt travle timeplan





 Engler søker etter deg








Det er en gruppe engler der den eneste oppgaven er å se etter mennesker som husker Allah. Så hver gang du lager dhikr, fortsetter disse englene å søke etter deg, lytter til deg som synger dhikr og ber for deg.





Fantastisk!





Profeten Muhammed (fred være med ham) sa:





Allah, den opphøyede, har lag med engler som går rundt på veiene som søker de som husker Allah. Når de finner noen mennesker som husker Allah, roper de til hverandre og sier:





"Kom til det du leter etter."





 Og de omgir dem med vingene til rommet mellom dem og den laveste himmelen er fullstendig dekket.





Allah, den opphøyede og herlige, spør dem (selv om han er best informert om alle ting):





Hva sier slavene mine?





 De sier:





"De glorifiserer Din Tasbih, Tahmid, Takbir, Tamjid, (dvs. de erklærte din fullkommenhet, berømmet, husket Allahs storhet og majestet)."





Han spør:





Har de sett meg?





De svarer:





"Nei, de har ikke sett deg."





Han spør:





Hvordan ville de oppføre seg hvis de skulle se meg?





Deretter svarer de:





"Hvis de skulle se deg, ville de engasjere seg mer alvorlig i å tilbe og forherlige deg og ville utrymme deg mer."





 Han vil si:





Hva ber de om meg?





De sier:





De ber deg om din Jannah.





Allah sier:





Har de sett min Jannah?





De sier:





"Nei, vårt søppel."





Han sier:





Hvordan ville de oppføre seg hvis de skulle se min Jannah?





minne om Allah








Hva er viktigheten av Dhikr (minne om Allah)?








De svarer:





"Hvis de skulle se det, ville de mer intenst ivrig etter det."





De (englene) sier:





"De søker din beskyttelse."





Han spør:





Mot hva søker de Min beskyttelse?





De (englene) sier:





“Gnidet vårt, fra Helvetes ild.”





(Han, rubben) sier:





Har de sett Helvetes ild?





De sier:





"Nei. Av din ære, de har ikke sett det. ”





Han sier:





Hvordan ville de oppføre seg hvis de skulle se Min ild?





De sier:





“Hvis de skulle se det, ville de mer alvorlig i å være borte fra det og fryktet for det. De ber om tilgivelse. ”





Han sier:





Jeg ber deg om å være vitne til at jeg herved tilgir dem og overlater dem det de ber om; og gi dem beskyttelse mot det de søker beskyttelse mot.





En av englene sier:





“Rubb vår, det er blant dem slike og slike slaver som ikke tilhører forsamlingen til de som deltar i din minne. Han gikk forbi dem og satte seg sammen med dem. ”





Han sier:





Jeg gir ham også benådning fordi de er menneskene i kraft av at deres medarbeidere ikke vil være uheldige. (Al-Bukhari og muslim)





5 måter å føle seg mindre belastet med tilbedelse





Claudia Azizah








30. juni 2020








Vi lever i en verden som forventer at vi alltid vil gi vårt beste. Vi må jobbe så mye som mulig. Og vi må gjøre det så bra som mulig. Vi bruker energien vår på alt dette verdslige arbeidet.





5 måter å føle seg mindre belastet med tilbedelse - Om islam








Islam er enkelt: Hvorfor gjøre det til en byrde?








Når vi er ferdige med våre verdslige oppgaver, føler vi oss ofte trette. Vi føler oss utslitte. Og noen ganger føler vi tilbedelsen vår som en byrde. Selv det blotte minimum føles tungt. Og vi prøver å fullføre det så raskt som mulig. Hvordan kan vi endre det?





Tilbedelse som en Energizer








Vi må forvandle vår tilbedelse til en Energizer.





Hvordan?





Hovedspørsmålet er at vi bedømmer vår tilbedelse med de samme parametrene som våre verdslige oppgaver.





Noe som må gjøres. Men på samme tid bruker vi ikke den samme energien for å oppnå dyktighet.





Hvorfor?





Fordi vi ikke alltid ser de umiddelbare resultatene av vår tilbedelse. For det første er det nødvendig å endre paradigmet vårt om tilbedelse.





Bønn må gjøres. Ja. Men, hva sier Allah om bønn? Det er først og fremst for oss selv. Bønn er bra for oss (Koranen 29: 45; Koranen 11: 114).





De fem daglige bønnene er der for å koble oss igjen med vårt sanne formål. Å være Allahs tjenere. Å tilbe ham (Koranen 51: 56).





Våre fem daglige bønner kan gi oss energi. De hjelper oss å få klarhet. De gir oss ro og tilfredshet i denne travle verden (Koranen 13: 28).





Hvis vi ser slik bønn, vil vi skynde oss mot den. Vi vil vente til den neste. Å stå foran vår Herre og kommunisere med ham vil være vår kilde til styrke.





En fantastisk transformasjon som








praktiserer islam - en byrde eller lette?





Vi har blitt vant til alltid å tenke. Hvis vi ikke tenker, underholder vi oss selv. Det er ingen nedetid, ingen stilletid. Selv under tilbedelsen vår, løper og går tankene våre. Vi går gjennom bevegelsene uten å oppnå de åndelige fordelene med et gudsfokusert sinn og hjerte.





La oss se på tilbedelse som en tilflukt. En tilflukt fra vår egen virksomhet. Som en start kan vi prøve å føle hjertets tilknytning til Gud under utmattelse. Forsøk å holde deg i utmattelse så lenge det tar å føle seg tilknyttet Allah. Dette vil være starten på en fantastisk transformasjon. Fra å se bønn som bare en forpliktelse til å føle bønn som vårt personlige behov.





Andre former for tilbedelse








Å se tilbedelse som en form for personlig behov, ikke som en tyngende forpliktelse, bør ikke hindre oss i å delta i denne verden. Vi har våre verdslige forpliktelser. Andre mennesker, våre barn, ektefeller, foreldre har rettigheter over oss. Og å oppfylle disse rettighetene og pliktene er like viktig. I tillegg er det også en form for tilbedelse.





Her er den rette intensjonen nøkkelen. Pluss oppriktighet. Vi må forstå prioriteringene våre. Og prøv å føle vår tilknytning til vår Herre i hver oppgave vi gjør.





En metode for å gjøre det er å gjøre intensjonen om å huske Allah hele dagen om morgenen. Og fornye intensjonen din når du føler at du trenger å styrke din forbindelse til ham.





Kjenn grensene dine








Når det gjelder tilbedelse, er det også nødvendig å kjenne våre grenser. Vi trenger ikke å gjøre alt på listen. Hvis det er lett for deg å faste, kan du holde flere Sunnah-faste gjennom måneden eller året.





Men hvis faste virkelig er vanskelig for deg, kan du kanskje finne en annen form for tilbedelse som bringer deg nærmere Allah. Kanskje du kan gi ekstra veldedighet. Eller det er lett for deg å våkne om natten for Tahajjud-bønn. Kanskje du kan lese flere roser om vår elskede profet Muhammed (kan Allah gi evig fred og velsignelse over ham).





5 måter å føle seg mindre belastet med tilbedelse - Om islam








Trenger Gud vår tilbedelse?








Kjenn deg selv. Vet hva du kan gjøre for å bli mer elsket av vår barmhjertige Herre. Du trenger ikke å overbelaste deg selv med de Sunnah-tilbedelseshandlingene som gir deg vanskeligheter.





Vær din egen sammenligning








For å unngå å bli belastet med tilbedelse, er det nødvendig at vi ikke alltid sammenligner oss med andre. Vi bør kjenne våre egne styrker og svakheter. Andre mennesker har andre styrker og svakheter.





Prøv å forbedre deg regelmessig. Men vær snill mot deg selv. Kjenn deg selv. Forbedre lesningen i Koranen. Hvis du for øyeblikket leser en side om dagen, kan du prøve å øke til to sider om dagen. Prøv deretter å fortsette å lese to sider til det blir en del av deg selv. Bare da kan du øke igjen.





Allah elsker de handlingene som er regelmessige, selv om de er få. Unngå å overbelaste deg selv fordi dette senere kan føre til at du faller drastisk i tilbedelsen.





Måtte Allah gi oss veiledning og visdom om hvordan vi kan bli mer elskede for ham. Måtte han gjøre oss i stand til å føle oss knyttet til ham under vår tilbedelse, og kan han gi oss oppriktighet og utholdenhet i tilbedelsen.



Nye innlegg

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)

30 TIPS FOR Å FORBERE ...

30 TIPS FOR Å FORBEREDE DEG TIL RAMADAN I SHABAN

Retningslinjer for en ...

Retningslinjer for en kunnskapssoker