Artikler

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL





det ble fortalt på autoritet av abu ayyoob al-ansaari, må Allaah være fornøyd med ham at profeten sallallaahu `alayhi wa sallam (må Allaah opphøye hans omtale) sa: "den som faster ramadhaan og deretter faster seks dager med shawwaal, det er som hvis han faster hele året." [muslim]





det ble fortalt på autoritet av thawbaan, kan Allaah være fornøyd med ham at profeten sallallaahu `alayhi wa sallam (må Allaah opphøye hans omtale) sa: "faste ramadhaan er lik faste ti måneder, og faste seks dager [med shawwaal] er lik faste to måneder. så begge er like faste hele året." i en annen fortelling sa han: "Den som faster seks dager etter å ha brutt fasten [av ramadhaan], vil det være som om han fastet hele året. Allah, den allmektige sier (hva betyr): {den som kommer [på dommens dag ] med en god gjerning vil ha ti ganger liknende [til ære].} [Koranen 6:160]" [ahmad, ad-daarimi, ibn maajah og an-nasaa'i] [ibn khuzaymah og ibn hibaan: saheeh]





fordeler og kjennelser:





først: kraften til å faste seks dager i måneden shawwaal, og at den som holder faste dem regelmessig etter måneden ramadhaan vil være som om han har observert faste hele livet. dette er en stor fortjeneste og en stor gjerning.





For det andre: Allaah den allmektiges nåde mot slavene sine og at han ga dem store belønninger for deres små gjerninger.





For det tredje: det anbefales å faste de seks dagene umiddelbart som svar på befalingen om å konkurrere i rettferdige gjerninger og for at muslimen ikke skal gå glipp av dem eller noe distraherer ham fra å faste dem.





for det fjerde: det er tillatt å faste de seks dagene i begynnelsen, i midten eller på slutten av shawwaal, fortløpende eller avbrutt. alt dette er tillatt, og uansett hva muslimen velger er tillatt og verdig belønning dersom Allah den allmektige skulle akseptere det fra ham. [al-mughni og sharh an-nawawi]





For det femte: muslimen som gikk glipp av noen dager i ramadhaan, bør gjøre opp for disse dagene først og deretter faste de seks dagene med shawwaal basert på den tilsynelatende betydningen av hadith. profeten sallallaahu `alayhi wa sallam (må Allaah opphøye hans omtale) sa: "den som faster ramadhaan..." som betyr faste hele måneden, og dette gjelder ikke muslimen som gikk glipp av noen dager med ramadhaan før han gjør opp for dem. dessuten er det å frigjøre seg fra forpliktelser gitt forrang til å gjøre en anbefalt handling.





sjette: Allaah den allvise gjorde at de obligatoriske tilbedelseshandlingene ble forut for og etterfulgt av frivillige, slik som den bekreftede sunnah-bønnen før og etter obligatoriske bønner, samt tillatelsen av å faste under sha'baan og seks dager med shawwaal mens den obligatoriske faste av ramadhaan ligger mellom dem.





for det syvende: frivillige tilbedelseshandlinger kompenserer for ufullkommenheten som finner sted i de obligatoriske tilbedelseshandlingene. muslimen som er kompetent til religiøse oppgaver vil definitivt begå noe som reduserer belønningen av fasten hans eller skader den, for eksempel unødvendig prat, ukontrollert utseende og lignende.



Nye innlegg

ET BUDSKAP FRA EN MUS ...

ET BUDSKAP FRA EN MUSLIM FORKENDER TIL EN KRISTEN PERSON

DYD AV Å FASTE SKS DA ...

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)