Artikler

Islam er en helhetlig livsstil. Den tar hensyn til alle menneskets behov; åndelig, emosjonell og fysisk. En del av fysisk velvære inkluderer seksuell velvære og helse. Gud skapte sex ikke bare for tilblivelse, men for å oppfylle menneskers behov for intimitet. Islam forlater ingen deler av livene våre uforklarlige, og seksualitet og intimitet er dermed ikke temaer som Koranen og tradisjonene til profeten Muhammed, må Gud prise ham, skyte unna eller forsømme. 

Islam oppmuntrer ekteskapet og har gjort det til det eneste middelet man kan tilfredsstille deres seksuelle behov. Det er velkjente konsekvenser hvis en person inngår i ekteskapelige forhold eller oppfører seg på en promiskøs måte. Disse inkluderer uønskede graviditeter, overføring av seksuelt overførbare sykdommer, sammenbrudd i tilfeller av utroskap og følelsesmessige vansker som oppstår fra forhold uten forpliktelse. Islam er klar over disse komplikasjonene og advarer personen som ikke tar saken på alvor. Islam definerer seksuelle forhold før ekteskap og utenfor ekteskap som store synder. 

"Kom heller ikke inn på ulovlig seksuell intimitet, for det er en skammelig og umoralsk, å åpne døren (for annen umoral)." (Koranen 17:32)

Når en mann eller kvinne er i stand til å gifte seg, bør de oppmuntres og hjelpe til i deres forsøk på å gifte seg. Også når intensjonen er blitt tydelig, bør paret gifte seg så raskt som mulig for å motvirke enhver fristelse til å falle i synd. Profeten Muhammed oppmuntret ekteskapet, men han oppmuntret fasten for dem som ikke hadde midler til å gifte seg. Han sa: "Den som blant dere har de fysiske og økonomiske ressursene for å gifte seg, bør gjøre det, fordi det hjelper en å beskytte deres beskjedenhet, og den som ikke er i stand til å gifte seg, bør faste, da faste reduserer ens seksuelle lyst." [1]

Gud, i uendelig visdom, leder oss bort fra den potensielt ødeleggende oppførselen til forhold før ekteskapelig eller utenfor ekteskapet og mot atferd som lar oss leve Gudsentrerte liv mens vi nyter nærheten til et kjærlig forhold. Faktisk belønner Gud oss ​​for intimitet med vår lovlige partner. Profeten Muhammad sa til kameratene at "I seksuell handling av hver av dere er det veldedighet." Ledsagerne spurte: "Når en av oss oppfyller sin seksuelle lyst, vil han få belønning for det?" Og han sa: "Tror du ikke at han ville synde hvis han begikk det ulovlig? På samme måte vil han belønnes hvis han handler lovlig. ”[2]

Å gi sin ektefelle glede er en veldig givende gjerning. Ekteskapet i seg selv blir sett på i islam som den lengste og mest kontinuerlige tilbedelsen av en muslim som vil utføre i løpet av livet. Det er et partnerskap mellom to som søker å glede Gud; Derfor er seksuell intimitet mellom ektefeller "gnisten" som styrker denne båndet. Når hver person prøver å oppfylle den andres rettigheter og behov, oppnås en hengivenhet og kjærlighet. Gud understreker at en person vil finne intimitet og trøst i en lovlig forening. 

Og blant hans tegn er dette at han skapte for dere hustruer fra dere selv, for at dere kan finne ro i dem, og han har satt kjærlighet og barmhjertighet mellom dere. Sannelig, i det er virkelig tegn for et folk som reflekterer. " (Koranen 30:21)

Profeten Muhammed, må Gud berømme ham, var kjent som en kjærlig ektemann og en familiemann. Han var kjent for å snakke ærlig med kameratene sine, både menn og kvinner, da de spurte ham om saker av seksuell karakter. For eksempel var svarene hans på spørsmål så kloke råd som: "Ingen av dere skal falle på hans kone som et dyr; la dem være en 'messenger' mellom dere. » "Og hva er en messenger?" spurte de, og han svarte: “Kyss og ord.” [3]

Profeten Muhammad sa: "Hvis en av dere sier når han har samleie med sin kone: 'Jeg begynner med Guds navn, o Gud, så hold Satan borte fra meg og hold Satan borte fra det du gir oss,' hvis det er bestemt at de skal få et barn, Satan vil aldri skade ham. ”[4]  

Profeten Muhammed ble aldri flau og prøvde å gi klare og forståelige svar om alle slags fag inkludert menstruasjon og orgasme. En kvinne spurte en gang profeten om hun trengte å ta et bad etter en våt drøm som han svarte: "Ja, hvis hun ser væske." [5]

Gud har ordinert at ektefellene våre er som våre plagg og at mannen og kona beskytter hverandre og er nære følgesvenner. Imidlertid har ekteskapet mange psykologiske, emosjonelle og fysiske aspekter ved det, og alle spørsmål som angår fysisk, emosjonell og åndelig helse må tas opp, fordi alle tre områdene er viktige for at ekteskapet skal overleve på en sunn måte. Gud har gitt tillatelse til at ektepar kan oppfylle sine ønsker på mange og varierte måter og stillinger.  

“Konene dine er en side for deg, så gå til skråningen når og hvordan du vil, og legg frem [rettferdighet] for dere selv. Og frykt Gud, og vis at du (en dag) vil møte ham… ”(Koranen 2: 223)

Koranen og tradisjonene til profeten Muhammed utdanner og gir oss råd om ethvert forbud innenfor ekteskapets rammer. Det er hentet og forstått av verset fra Koranen ovenfor at både mannen og kvinnen i ekteskapet har rett til å glede seg over hverandres kropper og intime kameratskap, men de må unngå å ha sex når kvinnen menstruerer eller blør etter fødsel og de må aldri delta i analsex.

I del 2 skal vi se på forbud på soverommet og diskutere seksualundervisning og dens evne til å lære barn sunne islamske holdninger til ekteskap, sex og kroppsbilde.

Islam tilbyr klare retningslinjer for alle verdslige saker. Gud skapte oss ikke og forlot oss deretter til kosmos. Han redegjorde for alt vi trenger å vite i Koranen og fulgte det opp med tradisjonene til profeten Muhammed. Gud lot oss ikke flyte rundt i et hav av misoppfatninger og misforståelser; Profeten Muhammed utdannet oss og lærte oss at man burde spørre om de ikke vet det. Dette indikerer selvfølgelig at man skal være åpen og sannferdig og aldri skyte unna å stille vanskelige eller pinlige spørsmål. Dermed kommer mye av det vi forstår om soveromsetiketten fra spørsmålene som er stilt av folket rundt profeten, kanskje Gud ber ham.

Gud sier å glede seg over hverandres intime selskap, å glede, trøste og glede seg over ekteskapet intimitet, men han setter også noen få regler om uakseptabel atferd. Vi lærte i artikkel 1 at det er essensielt å avstå fra seksuell omgang når kvinnen menstruerer eller fortsatt blør etter fødselen. Både mann og kone skal tilfredsstille hverandres seksuelle behov og ta hensyn til ledelsen av Koranen og tradisjonene til profeten Muhammed, må Gud prise ham. Gud, den opphøyede, sier:

And they ask you concerning menstruation.  Say, “It is a harmful thing, so keep away from women during menstruation, and go not in unto them until they are pure.  And when they have purified themselves, then come to them from where God has ordained for you.  Indeed, Allah loves those who are constantly repentant and loves those who purify themselves.” (Quran 2:222)

Post natal bleeding is treated in the same way as menstruation.  A couple should refrain from intercourse during this time and only recommence once the wife has performed the ritual bath.

Vi lærte også at analt samleie er en alvorlig synd. Profeten Muhammad sa at den som hadde analt samleie med sin kone ble forbannet. [1] I en annen dokumentert tradisjon sa han spesifikt for å unngå anus og ha sex i løpet av menstruasjonstiden. [2] Selv om analt samleie blir utført med samtykke fra kona, eller hvis hun menstruerer, er det fortsatt en alvorlig synd. Gjensidig avtale tillater ikke noe som er forbudt.

Homoseksualitet (kjønn mellom medlemmer av samme kjønn) er også forbudt. Homoseksualitet aksepteres ikke i islam, og dette nettstedet kan gi deg mer informasjon om årsakene til dette forbudet.    

Det er tillatt for mann og kone å onanere hverandre. Dette kommer under kjennelsene som stammer fra verset som oppmuntrer et ektepar til å glede og glede hverandre. "Konene dine er en side for deg, så gå til skråningen når og hvordan du vil ..." (Koranen 2: 223)

For spørsmålet om oral sex er det også en del av å glede seg over hverandres selskap, og det styres av to forhold; det må ikke forårsake skade eller forringelse for noen ektefelle, så urenheter må heller ikke svelges.

Å ha sex, til og med lovlig sex, vil ugyldiggjøre en rask. Dermed må et par avstå fra det mens de faste. Dette kan utgjøre et problem i løpet av Ramadan-måneden, hvor en muslim faster rundt 30 dager, men Gud har tillatt ektepar å delta i det etter at faste ble brutt.

“Det er blitt tillatt for deg natten før faste å gå til konene dine [for seksuelle forhold]. De er klær for deg, og du er klær for dem. Gud vet at du pleide å lure deg selv, så han aksepterte din omvendelse og tilga deg. Så nå, ha forhold til dem og søk det som Gud har bestemt deg. Og spis og drikk til den hvite tråden av daggry blir tydelig for deg fra den svarte tråden [om natten]. Fullfør deretter fasten til solnedgangen ... ”(Koranen 2: 187)

Spørsmålet om seksualundervisning diskuteres ofte i muslimske samfunn, men det er ingen tvil om at islamsk utdanning må inneholde en komponent som forklarer intime forhold. Det er foreldrenes ansvar å forberede og utdanne sine barn om alle aspekter av deres liv, inkludert de fysiske og emosjonelle endringene som skjer i puberteten, og den islamske holdningen til seksualitet.

Dessverre i det muslimske samfunnet er det mange misforståelser om seksualitet. Mange ektemenn forsømmer retten til seksuell oppfyllelse som skyldes ektefellene. De kan til og med tro at en kone ikke kan være dydig og seksuell på samme tid. Å føle lyst betyr ikke at en kvinne er promiskuøs og profeten Muhammed rådet ektemenn til å la konene oppnå seksuell oppfyllelse. Han snakket om viktigheten av forspill og å bruke kjærlige ord under intimitet. Seksuell misnøye anses som legitim grunn for skilsmisse fra enten kona eller mannen. Slike problemer kan overvinnes med alders passende sexopplæring.

Forholdet mellom en mann og en kone er grunnlaget som en familie er bygget på og gode sterke familier er det som gjør et sterkt fellesskap av troende. Intime problemer mellom mann og kone skal alltid sees på som noe spesielt og privat. Det er en rettighet for både menn og kvinner. Gud henviser til det i verset, “… De er klær for deg, og du er klær for dem…” (Koranen 2: 187) Ordet klær symboliserer en tildekking; akkurat som et plagg beskytter kroppens ektefeller, kan du også fungere som et belegg for hverandre ved å beskytte hverandres hemmeligheter, ære og mangler. I intime situasjoner blir ord snakket, hemmeligheter fortalt, sjeler blir blottlagte. Disse problemene må holdes mellom ekteparet, bortsett fra under alvorlige behov som medisinske forhold.Nye innlegg

ET BUDSKAP FRA EN MUS ...

ET BUDSKAP FRA EN MUSLIM FORKENDER TIL EN KRISTEN PERSON

DYD AV Å FASTE SKS DA ...

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)