Artikler

Det er en vanlig misforståelse hos noen ikke-muslimer at islam ikke ville hatt millioner av tilhengere over hele verden, hvis det ikke hadde blitt spredt ved bruk av makt.





Følgende punkter vil gjøre det klart at det langt fra å være spredt med sverdet, var den iboende kraften til sannhet, fornuft og logikk som var ansvarlig for den raske spredningen av islam.





Islam har alltid gitt respekt og religionsfrihet til alle trosretninger. Religionsfrihet er ordinert i selve Koranen:





”Det skal ikke være noen tvang i [aksept av] religionen. Riktig kurs har blitt tydelig fra feil. ” (Koranen 2: 256)





Den bemerkede historikeren De Lacy O'Leary skrev: [1] “Historien gjør det imidlertid klart at legenden om fanatiske muslimer som sveiper gjennom verden og tvinger islam på sverdets punkt på erobrede løp er en av de mest fantastiske absurde mytene. som historikere noen gang har gjentatt. ”





Den berømte historikeren, Thomas Carlyle, viser i sin bok Heroes and Hero tilbedelse til denne misoppfatningen om spredning av islam: “Sverdet er riktignok, men hvor vil du få ditt sverd? Hver ny mening, når den starter, er nettopp i et mindretall av en; i en manns hode alene. Der bor den ennå. Én mann alene av hele verden tror det, det er én mann mot alle mennesker. At han tar et sverd og prøver å forplante seg med det, vil gjøre lite for ham. Du må få sverdet ditt! I det hele tatt vil en ting forplante seg som den kan. ”





Hvis islam ble spredt av sverdet, var det intellektets sverd og overbevisende argumenter. Det er dette sverdet som erobrer menneskers hjerter og sinn. Koranen sier i den forbindelse:





"Inviter til Herrens vei med visdom og god instruksjon, og krang med dem på en måte som er best." (Koranen 16: 125)





Fakta taler for seg selv








· Indonesia er det landet som har størst antall muslimer i verden, og flertallet av mennesker i Malaysia er muslimer. Men ingen muslimske hær dro noensinne til Indonesia eller Malaysia. Det er et etablert historisk faktum at Indonesia gikk inn i islam ikke på grunn av krig, men på grunn av dets moralske budskap. Til tross for at den islamske regjeringen forsvant fra mange regioner en gang styrt av den, har deres opprinnelige innbyggere forblitt muslimer. Dessuten bar de sannhetens budskap, og inviterte andre til det også, og på den måten utholdt skade, plager og undertrykkelse. Det samme kan sies for de i regionene Syria og Jordan, Egypt, Irak, Nord-Afrika, Asia, Balkan og i Spania. Dette viser at effekten av islam på befolkningen var en av moralsk overbevisning, i motsetning til okkupasjon av vestlige kolonialister,til slutt tvunget til å forlate land hvis folk bare hadde minner om lidelse, sorg, underkastelse og undertrykkelse.





· Muslimer styrte Spania (Andalucía) i omtrent 800 år. I løpet av denne perioden likte de kristne og jødene friheten til å utøve sine respektive religioner, og dette er et dokumentert historisk faktum.





· Kristne og jødiske minoriteter har overlevd i de muslimske landene i Midtøsten i århundrer. Land som Egypt, Marokko, Palestina, Libanon, Syria og Jordan har alle betydelige kristne og jødiske befolkninger.





· Muslimer styrte India i rundt tusen år, og hadde derfor makt til å tvinge hver eneste ikke-muslim i India til å konvertere til islam, men de gjorde det ikke, og dermed er mer enn 80% av den indiske befolkningen fortsatt ikke-muslim.





· På samme måte spredte islam seg raskt på østkysten av Afrika. Og likeledes ble ingen muslimske hær noensinne sendt til østkysten av Afrika.





· En artikkel i Reader's Digest 'Almanac', årbok 1986, gir statistikken over økningen av prosentandelen av de største religionene i verden på et halvt århundre fra 1934 til 1984. Denne artikkelen dukket også opp i magasinet The Plain Truth. På toppen var islam, som økte med 235%, mens kristendommen hadde økt med 47%. I løpet av denne femtiårsperioden var det ingen "islamsk erobring" ennå Islam spredte seg med en ekstraordinær hastighet.





· I dag er Islam den raskest voksende religionen i Amerika og Europa. Muslimene i disse landene er et mindretall. Det eneste sverdet de har i sin besittelse, er sannhetens sverd. Det er dette sverdet som konverterer tusenvis til islam.





· Islamsk lov beskytter minoriteters privilegerte status, og det er grunnen til at ikke-muslimske tilbedelsessteder har blomstret over hele den islamske verdenen. Islamsk lov tillater også ikke-muslimske minoriteter å opprette egne domstoler, som implementerer familielov utarbeidet av minoritetene selv. Livet og eiendommen til alle borgere i en islamsk stat anses som hellig enten de er muslimer eller ikke.





Konklusjon








Det er derfor klart at islam ikke spredte seg med sverdet. “Islamens sverd” konverterte ikke alle ikke-muslimske minoriteter i muslimske land. I India, der muslimer styrte i 800 år, er de fortsatt et mindretall. I USA er islam den raskest voksende religionen og har over seks millioner følgere.





I sin bok The World's Religions diskuterer Huston Smith hvordan profeten Muhammed ga religionsfrihet til jødene og kristne under muslimsk styre:





Profeten hadde et dokument som ble utarbeidet der han bestemte at jøder og kristne “skal beskyttes mot all fornærmelse og skade; de skal ha lik rett med vårt eget folk til vår bistand og gode verv, ”og videre,“ de skal utøve sin religion like fritt som muslimene. ”[2]





Smith påpeker at muslimer ser på dette dokumentet som det første charteret om samvittighetsfrihet i menneskets historie og den autoritative modellen for de i hver påfølgende muslimske stat.



Nye innlegg

ET BUDSKAP FRA EN MUS ...

ET BUDSKAP FRA EN MUSLIM FORKENDER TIL EN KRISTEN PERSON

DYD AV Å FASTE SKS DA ...

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)