Artikler

Hørte du deg om den muslimske kvinnens krigsdømmer å diskluse seg selv som en mann til å delta i en kamp?








Hun er Khawlah bint al-Azwar, født i det syvende århundre, hun var datter av en av høvdingene i Banu Assad-stammen. Hun var en hard muslimsk kriger og ble senere en stor militær leder. Hun er blitt beskrevet som en av de beste kvinnelige militære lederne i historien, og hennes motstandere på slagmarken kom til å sammenligne henne med Khalid Bin Walid.





Khawla var søster av Derar bin Al-Azwar, soldat og kommandør for Rashidun-hæren under den muslimske erobringen av det syvende århundre. Hun elsket sin bror, Derar, og kjærligheten mellom disse to søsknene var helt legendarisk. Hennes bror, Derar, var en dyktig kriger i sin tid, og han lærte Khawla alt han visste om kamp, ​​fra spyd, kampsport, sverdkamp, ​​og hun ble også kriger. På toppen av det var Khawla en dikterinne som dominerte den adelige kunsten. Historikere sier at hun var en brunette, høy, tynn og med stor skjønnhet. Hun og broren var uatskillelige, de dro sammen til alle steder, enten til markedet eller til slagmarken.





Talentene hennes på slagmarken ble tydelige under slaget ved Sanita Al Uqab i beleiringen av Damaskus mot den bysantinske hæren ledet av Heraclius i 634 e.Kr.





SEGET AV DAMASCUS








I slaget ved Sanita Al Uqab hadde Khawlah ledsaget de muslimske styrkene for å gi legehjelp til de sårede soldatene. Hun satte opp medisinske telt og behandlet de skadde, 13 århundrer før Florence Nightingale (som regnes som grunnleggeren av moderne sykepleie). Derar mistet spydet, falt av hesten og ble tatt som en fange.





Grepet av ukontrollerbart hysteri, tok Khawla på seg en krigs rustning, dekket ansiktet med et slør og pakket midjen i et grønt sjal. Hun red måren sin og tok tak i det noen mener er et sverd og andre et spyd. Galopperende krysset hun gjennom de romerske rekkene ved å bruke våpenet sitt dyktig mot den som krysset banen hennes, og med hevn drepte hun så mange bysantinske soldater som hun kunne.





Ifølge rapporter sa en av Rashidun-hærens sjefer, Shurahbil Ibn Hassana: "Denne krigeren kjemper som Khalid ibn Walid, men jeg er sikker på at han ikke er Khalid."





Den arabiske historikeren, Al Waqidi [1] , forteller oss i sin bok "Erobringen av Al Sham (Stor-Syria)" at: "I et slag som fant sted i Beit Lahia, nær Ajnadin, så Khalid en ridder, med en svart antrekk, med et stort grønt sjal viklet rundt midjen og dekker hans byste. Den ridderen krysset de romerske rekkene som en pil. Khalid og de andre fulgte ham og ble med i slaget, mens lederen lurte på identiteten til den ukjente ridderen. ”





Rafe 'Bin Omeirah Al Taei var en av krigerne som så på denne hendelsen. Han beskrev hvordan den soldaten spredte fiendens rekker, forsvant midt i mellom, dukket opp etter en stund med blod som dryppet fra spydet. Han svirret igjen og gjentok handlingen uten frykt, flere ganger. Hele den muslimske hæren var bekymret for ham og ba for hans sikkerhet. Rafe 'og andre trodde han var Khalid. Men plutselig dukket Khalid opp med flere soldater. Rafe 'spurte lederen: "Hvem er den soldaten? Av Gud ser han ikke på sikkerheten sin! ”





Selvfølgelig visste ikke Khalid hvem han var. Men han samlet en gruppe for å angripe og beskytte denne ukjente helten. De ble lamslått av denne lidenskapelige skjermen, og så den ukjente krigeren vises med flere romerske soldater bak å jage ham. Så snur han seg og dreper den nærmeste før han gjenopptar angrepene.





Romerne tapte slaget og flyktet, og etterlot mange døde og sårede på slagmarken. Khalid lette etter den ukjente soldaten til han fant ham. Soldaten var dekket av blod. Khalid berømmet moden sin og ba ham avdekke ansiktet. Men soldaten svarte ikke og prøvde å forlate. Resten av soldatene ville ikke la ham gå.





Soldaten, som så at det ikke var noen måte å unnslippe situasjonen, svarte med en feminin stemme: “Jeg svarte ikke fordi jeg er sjenert. Du er en stor leder, og jeg er bare en kvinne hvis hjerte brenner ”.





"Hvem er du?" Spurte Khalid henne.





“Jeg er Khawla Bint Al Azwar. Jeg var sammen med kvinnene som fulgte med hæren, og da jeg hadde nyheter om at fienden hadde tatt min bror til fange, gjorde jeg det jeg gjorde.





Khalid beordret hæren sin for å få romerne som var på flukt i det øyeblikket, med Khawla som ledet angrepet, og så i alle retninger etter broren, men alt forgjeves. Ved 12-tiden var seieren avgjørende. De fleste av de romerske soldatene ble drept.





Når han visste at fangene måtte være et sted, sendte Khalid Khawla med flere soldater for å finne dem. Etter en jakt klarte de å finne en romersk løsrivelse som tok fangene til hovedkvarteret. Nok en kamp fant sted, romerske vakter ble drept og fanger reddet.





DAGEN HUN HAR TAR PRISONER








I en annen kamp i Ajnadin ble Khawlas spyd ødelagt, hoppen hennes ble drept og hun ble tatt til fange. Men hun ble sjokkert over å oppdage at romerne angrep kvinneleiren og tok flere av dem til fange. Lederen fordelte de kvinnelige fangene blant sine befal og beordret Khawla å bli overført til teltet sitt. Rasende bestemte hun seg for at døden var bedre. Hun sto blant de andre kvinnene og kalte dem til å kjempe for deres frihet og ære eller dø.





De hadde ingen våpen, men visst, de satt ikke og ventet på at en sjarmerende prins skulle komme og redde dem: De tok selv teltenes staver og knagger og angrep de romerske vaktene og opprettholdt en tett sirkelformasjon, slik Khawla beordret dem .





Khawla ledet angrepet, drepte den første vakten med stolpen sin, og de andre kvinnene fulgte etter. I følge Al Waqidi drepte de 30 romerske riddere, mens Khawla oppmuntret dem med versene sine, som faktisk fikk blodet til å koke.





Den romerske lederen var rasende over det som skjedde og rettet en løsgjøring av ridderne sine mot kvinnene, selv om han først prøvde å friste dem med mange løfter. Han fortalte Khawla at han planla å gifte seg med henne og gjøre henne til Damaskus første dame. Men hun svarte hånlig: «Jeg ville ikke engang akseptere deg som hyrden til kamelene mine! Hvordan forventer du at jeg skal fornedre meg og bo sammen med deg? Jeg sverger at det vil være meg som kutter hodet av deg på grunn av din vantro. ”





Når det er sagt, demonstrerte damene motet i begivenhetene som fulgte, de holdt bakken i en stund, oppmuntret hverandre og frastøt angriperne med sine lange stolper. Inntil endelig Khalid og hæren ankom. I kampen som fant sted ble mer enn 3000 romere drept. Khawla så etter lederen som ønsket å ta henne og drepte ham.





Man skal rett og slett ikke rote med en kvinne hvis ånd er ukuelig.





Men historien slutter ikke der ...





ANNEN KAMPANJER








I en annen kamp ble muslimer overveldet av en mye større romersk hær. Mange soldater flyktet, men de gikk ikke langt: Khawla og de andre kvinnene som kom bak hæren fikk dem til å stille spørsmål ved deres påstander om tapperhet og ble tvunget til å vende tilbake til kamp. Mennene var lamslått da de så Khawla løsne sverdet hennes og lede en kontring. De vendte hestene sine og ble med i slaget, som til slutt ble vunnet.





En av soldatene som var til stede den dagen sa: ”Våre kvinner var mye tøffere med oss ​​enn romerne selv. Vi følte at det å kjempe igjen og dø var mye lettere enn å møte kvinnenes raseri senere. ”





Honours








Mange gater og skoler i hjemlandet hennes (som nå er Saudi-Arabia), har navnet hennes. Jordan utstedte et segl til ære for henne som en del av "arabiske kvinner i historien." Mange arabiske byer har skoler og institusjoner med navnet Khawla Bint al-Azwar. I dag kalles en irakisk militær enhet for kvinner Khawlah bint al-Azwar-enheten til ære for Khawlah. I De forente arabiske emirater ble også den første militære høgskolen for kvinner, Khawlah bint Al Azwar Training College, oppkalt etter henne.





Khawla er en kilde til inspirasjon til å følge drømmene våre og ikke la frykten for nederlag for å skremme oss. Hun er en leksjon for alle kvinner, uansett stilling eller karriere du følger (så lenge det er noe ærlig, akseptabelt for Gud), ikke stopp, tro på dine evner og ikke la deg begrense, utfordre samfunnet og dets orden hvis nødvendig!





Problemer skaper muligheter, og vi bør ta dem for å demonstrere ferdighetene våre og gjøre oss i stand til å vokse. Khawlas bror ble tatt til fange og mot alle odds gikk hun for å lete etter ham. På slutten, ikke bare at hun fant broren, men hun ble anerkjent som en talentfull militærleder.





Og sist, men ikke minst, kan holdningen din påvirke og heie på andre mennesker og dermed sammen lykkes i de mest utenkelige situasjonene. Som Khawla og hennes gruppe kvinner gjorde i kamp mot den enorme romerske hæren.





“Frykt ikke fiasko. Frykt for å være på nøyaktig samme sted neste år som du er i dag. ”



Nye innlegg

ET BUDSKAP FRA EN MUS ...

ET BUDSKAP FRA EN MUSLIM FORKENDER TIL EN KRISTEN PERSON

DYD AV Å FASTE SKS DA ...

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)