Articles

Ve jménu Boha Milosrdného, Slitovného


Co je to Vznešený Korán?


Vznešený Korán je slovo Boha, pána všech světů, které seslal Pečeti proroků a poslů Muhammadovi (ať mu Bůh žehná a dá mír), aby vysvětlil lidem, co je cílem jejich stvoření, aby je uvedl na správnou cestu, ve které je jejich štěstí v tomto i budoucím světě, a aby je uchránil před věčným trápením po smrti. A je to poslední Božská kniha, která byla seslána a která potvrzuje to, co bylo v ostatních knihách, a která ruší některé zákony, které v nich byly.





Vznešený Korán je věčný zázrak a je to důkaz proroctví Posla Božího Muhammada (ať mu Bůh žehná a dá mír). Bůh totiž vyzval všechny lidi a džiny, aby přinesli něco podobného Koránu anebo jen jedinou súru, ale nebyli toho schopni.





Korán nebyl pozměněn ani z něj nebylo nic vyňato od té doby, co byl před 1400 lety seslán, a bude uchován v arabském jazyce, ve kterém byl seslán, protože sám Všemohoucí Bůh ho bude ochraňovat až do konce světa.





Vznešený Korán je zásadní pramen islámu a zákon, který upravuje život lidí a řídí jej na každém místě a v každém čase, vyzývá k uctívání jediného Boha stvořitele, vysvětluje, co člověk potřebuje vědět o svém Pánu a náboženství, stvoření světa, vývoji člověka, vypravuje o minulých a budoucích záhadách, příbězích minulých proroků (mír s nimi), jak jim Bůh dal zvítězit a zahubil jejich nepřátele. Korán obsahuje základy uctívání a chování mezi lidmi, vyzývá k dobrým mravům a varuje před špatnými a ukazuje, kde vše nakonec skončí, zda v ráji - příbytku věřících, nebo v ohni - příbytku nevěřících a tyranů.





Vzhledem k důležitosti této velkolepé knihy, kterou Bůh seslal v arabském jazyce a nařídil šířit mezi lidmi, jsme rádi, čtenáři, že ti můžeme předvést překlad významu této knihy ve tvém jazyce, aby se jednoduše četl, bylo mu porozuměno a aby mohl být skutečně rozšířen. Ti, kteří ho překládali, vynaložili veškeré úsilí při pochopení této knihy a jejím překládání. I přesto jsme si jisti, že i kdyby byl tento překlad jakkoliv přesný, stále bude nedostatečný, protože velkolepé významy, které Korán obsahuje, není žádný člověk schopen přeložit. A tak radíme tomu, kdo chce poznat více, aby se naučil arabský jazyk, ve kterém byl tento Korán seslán.





Mír budiž všem vyslancům Božím a chvála Bohu, Pánu všech světů.





Encyklopedie Vznešeného Koránu





www.quranenc.com





Rádi přivítáme vaše návrhy a připomínky, abychom mohli tento překlad vylepšit. Posílejte je přes okénko připomínek, které se nachází před každým veršem v encyklopedii vznešeného Koránu (www.quranenc.com). Pokud si přejete se s námi spojit, můžete nám napsat na e-mailovou adresu: info@quranenc.com



Recent Posts

A [FELETTÉBB] KÖNYÖRÜ ...

A [FELETTÉBB] KÖNYÖRÜLETES ÉS IRGALMAS ALLAH NEVÉBEN!A REGGEL ÉS ESTE MONDANDÓ MEGEMLÉKEZÉSEK

Ислом Ислом дини фитр ...

Ислом Ислом дини фитрат, ақли солим ва саодатмандӣ аст

Islám Náboženství při ...

Islám Náboženství přirozenosti, rozumu a štěstí