Artikler

Hvis Gud er barmhjertig, hvorfor eksisterer det onde?





Et av de største filosofiske spørsmålene som ateister og agnostikere alltid reiser, er hvorfor tillot Gud, den alltid barmhjertige skaperen, at alt dette kan eksistere i verden? De stiller spørsmål som hvorfor skapte den alltid barmhjertige Gud sykdom, alderdom, kreft, mikrob, gift, skorpion, jordskjelv, vulkan, flom, uvær, brennende sol og iskaldt? 








Eksistensen av ondskap i verden er en av de største filosofiske spørsmålene. I vårt forsøk på å svare på dette problemet, må vi utdype følgende punkter:





Godhet er regelen og ondskap er unntaket





For det første innrømmer vi realistisk eksistensen av både ondskap og godhet i verden. Hvem av dem regnes imidlertid som regelen, og hvilket er unntaket?








Dette er det første spørsmålet vi bør reflektere over når vi tenker på sykdom, jordskjelv, vulkan og krig. Heretter innser vi at helse er regelen mens sykdom er en midlertidig eksepsjonell tilstand. Normen og regelen er jordens stabilitet mens jordskjelvet er en tilfeldig tilstand. Et jordskjelv på to minutter endrer formen på jorden, så blir alt stille igjen til normalt på overflatenivå.





I denne forbindelse er en vulkan også et unntak, og normen er det rolige livet vi daglig lever. Kriger er korte intervaller av forstyrrelser som rammer nasjonene, etterfulgt av lange perioder med fred, som er den rådende regelen. Basert på dette er godhet regelen og ondskap er unntaket. 





Mennesket forventes å leve seksti til sytti år ved god helse, avbrutt av sykdomsintervaller som bare varer i dager eller måneder. Følgelig er godhet regelen og ondskap er unntaket.





For det andre er vanskeligheter med på å lette





Ingenting kan bedømmes som ondt fra alle sider. Snarere innebærer ondskap i seg selv godhet på den ene siden. Vulkan, for eksempel, er åpningen som lar alle de begravde skattene slippe langt fra under jordoverflaten til vår egen fordel. Denne prosessen fornyes spontant på grunn av eksistensen av en viss formel i jordskorpen. Vulkaner har mange fordeler som å akkumulere fruktbar vulkanjord, fjell som balanserer jordoverflaten og fungerer som spiker for å feste jordskorpen. Vulkaner og jordskjelv lufter høyt trykk dypt under jordoverflaten; Ellers eksploderte hele jorden. Og dermed er de en slags beskyttelse. Selve sykdommen, utvikler immunitet, fra motgang kommer lett.





Til tross for de dødelige skadene de forårsaker, har også kriger gode aspekter å vurdere. Dette fordi alle menneskelige bestrebelser på å forene verden ble til etter krig. Dette inkluderte for eksempel å danne koalisjoner og allianser, opprette Nations of League, FNs sikkerhetsråd og andre. Alt dette ble grunnlagt etter kriger i forsøk på å fremme global forståelse blant nasjoner, danne en global menneskelig familie og avskaffe stammetvistene på individnivå.





Unødvendig å si at alle viktige medisinske oppfinnelser og vitenskapelige oppdagelser fant sted i krigstidene. Dette inkluderte funnet av penicillin og oppfinnelsen av jetfly, raketter osv. Det ble avsatt store mengder penger til å utvikle våpen under kriger, og dermed oppnådde nasjoner ufrivillig fremgang i ødeleggelse og konstruksjon på samme tid. Vi slutter aldri med å si at hvis våre forfedre ikke hadde gått vei, ville vi ikke vært i stand til å inneha disse stillingene i dag. Sannelig, hver sky har et sølvfor.





For det tredje er godhet og ondskap en del av eksistensens balanse





Generelt sett er ondskap og godhet en del av tilværelsen når de fullfører hverandre. Forholdet mellom ondskap og godhet kan sammenlignes med skyggen og lyset som finnes på et foto. Når man ser nøye på bildet, kan man tenke seg at skyggen er en ufullkommenhet, men når man ser på hele bildet på en lengre avstand, innser man at skyggen og lyset danner en unik integrasjon i den totale scenen.





Uten sykdom skulle vi ikke sette pris på helsen. Det sies at helse er en krone på hodet til sunne mennesker, som bare sees av de som er syke. Uten å bli syk, vil vi derfor ikke verdsette helse, uten eksistensen av stygge, vil vi ikke sette pris på skjønnhet og uten nattens mørke, vil vi ikke nyte dagens lys. Derfor, for å innse verdien av ting, må vi bli utsatt for motsetningene. Den islamske filosofen Abu Hamid al-Ghazali har vakkert kommentert dette ordtaket: "Ufullkommenhetene som eksisterer i universet tilsvarer dens endelige perfeksjon, det samme som den endelige effektiviteten til en bue ligger i dens skjev overflate. Ingen bue er å skyte perfekt piler hvis det ble gjort rett. " 





For det fjerde utvikler motgang selvutholdenhet.





Det sies at det som ikke dreper meg, gjør meg sterkere. Hardships avslører menneskers sanne moralske karakterer. Al-Mutanabbi, den arabiske dikteren, skrev en verselinje for denne effekten, som betyr at ikke alle mennesker er kvalifisert for adel, for det krever raushet og mot som mange synes er vanskelig å observere. Hardships skiller mellom det sjenerøse og gjerrige, det modige og feige. De sanne trekkene til mennesker skulle ikke avsløres, bortsett fra gjennom eksponeringene for kriger, frykt, fattigdom osv. I perioder med plager og kriger, ville noen mennesker gjemme seg og henge etter, mens andre ville gå ut for å kjempe. Disse vanskeligheter skiller faktisk ikke bare mennesker i denne verden, men også i det hinsidige.





© Kopierettigheter 2019. Alle rettigheter forbeholdt Dar al-Iftaa Al-Missriyyah



Nye innlegg

DYD AV Å FASTE SKS DA ...

DYD AV Å FASTE SKS DAGER MED SHAVAL

Førti hadither av Ima ...

Førti hadither av Imam Nawawi

SPØRSMÅL OM SEX OG IN ...

SPØRSMÅL OM SEX OG INTIMITETSPROBLEMER FIKK SVAR 1 (ISLAMSK UTSIKT)

30 TIPS FOR Å FORBERE ...

30 TIPS FOR Å FORBEREDE DEG TIL RAMADAN I SHABAN